Головна / Новини / ЯК ПРОХОДИТЬ ВІДБІР НОВОБРАНЦІВ ШТУРМОВОЇ БРИГАДИ «СТАЛЕВИЙ КОРДОН» НА КИЇВЩИНІ

ЯК ПРОХОДИТЬ ВІДБІР НОВОБРАНЦІВ ШТУРМОВОЇ БРИГАДИ «СТАЛЕВИЙ КОРДОН» НА КИЇВЩИНІ

Т.в.о. голови Київської ОДА Дмитро Назаренко разом із полковником Олегом Трофіменко, начальником Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відвідали один з етапів відбору групи добровольців, які подали заявки до бригади прикордонників «Сталевий кордон», що входить до «Гвардії наступу».

Під час свого візиту керівництво області поспілкувалося з добровольцями, які саме складали психологічні тести. Серед тих, хто записався до бригади, є цивільні і прикордонники з реальним бойовим досвідом. Після проведення всіх передбачених відбором етапів та психологічних тестів, співбесід добровольці направляться на полігони. Там вони продовжують навчання із загальновійськової, спеціалізованої та колективної підготовки для набуття і нарощування оперативних спроможностей в умовах ведення реального бою. Із бійцями будуть працювати досвідчені інструктори з практичної стрільби, пройдуть заняття з такмеду та теоретичні і практичні навчання з володіння зброєю.

«На Київщині добровольці активно долучаються до бригад «Гвардії наступу», і бригада «Сталевий кордон» не є винятком. Сьогодні поспілкувався з добровольцями, які вже записалися до бригади. У мирному житті вони займалися різними справами, працювали в різних галузях, мають різний військовий досвід. Але зараз їх поєднує любов до своєї рідної землі та бажання звільнити її від ворога. Дякую кожному з них. Переконався в тому, що добровольці мають високу мотивацію. Попереду в них курс фізичної підготовки», – підкреслив т.в.о голови Київської ОДА Дмитро Назаренко.

«Прикордонники ОКПП «Київ» задіяні у 8 ЦНАП-ах на Київщині для проведення роботи з добору у Гвардію наступу до «Сталевого кордону». Серед відібраних кандидатів є громадяни, які відразу висловили бажання підписати контракт з Держприкордонслужбою. Разом з тим, конкурсний відбір пройшли не всі кандидати, які заповнили анкети. Громадяни, яких вже відібрано, наразі здобувають необхідні знання і навички з досвідченими інструкторами Держприкордонслужби. «Сталевий кордон» – це створений підрозділ дійсно нового зразка. Його основа – досвідчені воїни, які ведуть бої на найтяжчих ділянках фронту: Бахмутському та Лиманському напрямках, а також ті, хто боронив місто Маріуполь», – зазначив начальник ОКПП «Київ» полковник Олег Трофіменко.

Нагадаємо, громадяни можуть долучитися до бригад Національної гвардії України, Національної поліції України та Державної прикордонної служби. Кожен може обрати одну з бригад відповідно до своїх поглядів: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». 

Адреси ЦНАПів у Київській області, де можна записатися до бригад:

м. Біла Церква, пр-т Незалежності, 34

м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 72

м. Бровари, вул. Героїв України, 18

м. Буча, вул. Енергетиків, 12

м. Вишневе, вул. Чорновола, 50А

м. Вишгород, пл. Шевченка, 1

м. Обухів, вул. Каштанова, 13

м. Фастів, пл. Перемоги, 1.

За додатковою інформацією щодо «Гвардії наступу» можна звернутися за номером телефону: 0 800 10 00 20 або подивитися на сайті.

About admin

Залишити коментар

Ваша електронна пошта не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

*