Головна / Новини / Попередження захворюваності на гострі кишкові інфекції

Попередження захворюваності на гострі кишкові інфекції

✅З метою попередження захворюваності на гострі кишкові інфекції просимо дослухатись до нижче наведених рекомендацій і порад. Пам’ятайте, хворобу легше попередити, ніж лікувати.

☝️Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково – кишкового тракту, причиною яких є потрапляння в організм людини збудників: вірусів, бактерій, паразитів.

☝️Причинами захворювання найчастіше стають порушення правил особистої гігієни та вживання забруднених харчових продуктів та води. Найчастіше факторами передачі кишкової інфекції стають готові страви, молоко і молочні продукти, а також кондитерські вироби.

☝️Перші симптоми гострих кишкових інфекцій можуть з’явитися вже через декілька годин після потрапляння збудників в організм. В окремих випадках вони проявляються лише через 2-3 дні. Основні ознаки захворювання – слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

👉При гострих кишкових захворюваннях та харчових отруєннях ефективність профілактичних заходів залежить від рівня гігієнічних знань населення та дотримання ряду гігієнічних правил:

🔹Використовувати безпечну воду і свіжі продукти для пиття та приготування їжі;

🔹Не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та недотримання термінів споживання;

🔹Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін; зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами;

🔹Не купувати їжу на стихійних ринках або з рук у приватних осіб. Пам’ятати, що купуючи будь які харчові продукти у торговельній мережі, споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції;

🔹Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання вони мають пройти вторинну термічну обробку. Також слід пам’ятати, що зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2-х годин. Не треба зберігати їжу та продукти довго, навіть у холодильнику.

🔹У подорож не брати продукти, що швидко псуються (ковбаси, молочні, кулінарні, кондитерські та інші вироби, що потребують охолодження при зберіганні);

🔹Підтримувати чистоту. Дотримуватись правил особистої гігієни, часто мити руки з милом, особливо перед прийомом їжі, після відвідування туалету.

About admin

Залишити коментар

Ваша електронна пошта не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

*