Головна / ФАСТІВСЬКА ГУ ДПС / ДПС з 01 січня 2021 року запроваджено електронне інформування органів місцевого самоврядування

ДПС з 01 січня 2021 року запроваджено електронне інформування органів місцевого самоврядування

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що  з 01 січня 2021 року змінився порядок інформування Державною податковою службою України органів місцевого самоврядування.

Так, передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» щодо надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі джерел доходів та у розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідній території.

Керівники територіальних громад мають змогу в Електронному кабінеті отримувати звітність у розрізі джерел доходів та звітність у розрізі  платників податків – юридичних осіб про суми нарахованих і сплачених податків, сум податкового боргу та надмірно сплачених сум на відповідних територіях. 

Для отримання звітності посадовій (уповноваженій) особі територіальної громади необхідно здійснити наступні чотири кроки: 

Крок 1. Ввійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. Після ідентифікації буде доступно дві вкладки: 

– Звітність у розрізі джерел доходів; 

– Звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб. 

Крок 2. Отримувати звітність у розрізі джерел доходів щомісяця, не пізніше 10 числа місяця, станом на 01 число наростаючим підсумком з початку року. 

Крок 3. Надати запит про отримання звітності в розрізі платників податків – юридичних осіб  за формою J1604001 та отримати квитанцію за формою 2. Датою квитанції за формою 2 є дата прийняття запиту територіальними органами ДПС до розгляду. 

Крок 4. Отримати звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб, яка буде доступна територіальним громадам протягом 20 робочих днів з дати прийняття запиту у вкладці «Звітність в розрізі платників податків – юридичних осіб» станом на 1 число наростаючим підсумком  з початку року.

Фастівська ДПІ  ДПС у Київській області

About admin

Залишити коментар

Ваша електронна пошта не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

*